+359 8888 11 277DJUANNATRAVEL@ABV.BG
  • Италия
  • Рим
  • евро
  • 892.00 лв.
  • 0.00 лв.
  • 2019-12-12
  • 2019-12-16

Предколеден Рим 2019

Рим, или Вечният град, е привличал посетители в продължение на над 2000 години. Това е един от най-величествените и романтични градове в света. Рим притежава атрактивна смесица от грандиозни забележителности и шумен живот. Пазаруване от италианските дизайнери, пухкав сладолед, пенливо капучино и изящни вина са само част от нещата, които може да пробвате.

Програма 
5 дни / 4 ношувки

ДЕН 1: Събиране на летище София. Отпътуване за Рим с директен полет. Кацане на летището в Рим и трансфер до центъра на града.
    Панорамна обиколка на Рим (включена в цената): Арката на Константин, 
Колизеума - запазил спомена за една величествена империя, хълмът Капитолия със статуята на Марк Аврелий, Авентинския хълм, площад Венеция, Колоната на Траян, замъка на Ангела, площад „Св. Петър“ и др. Настаняване в хотела. Свободно време. Нощувка.

ДЕН 2: Закуска. Свободно време или екскурзия по желание:
    Екскурзия до град-държава Ватикана - посещение на Ватикански музеи със
Сикстинската капела, където едни от най-известните художници са вложили своя талант за величието на Ватикана. Обиколката продължава с посещение на  базиликата „Св. Петър“, най-големият християнски храм в света.
    Площадите на Рим - пешеходна разходка до площад Испания, църквата “Санта
Тринита дей Монти”, Фонтана “Ди Треви” – най-известният и най-красивият в цяла Италия, Пантеона, площад “Навона”. Необходимо е ползване на градски транспорт.
Свободно време. Нощувка.

ДЕН 3: Закуска. Свободно време или екскурзии по желание:
    Колизеум и Римски форум (полудневна екскурзия) - ще видите най-емблематични исторически паметници на Рим. 
Свободно време. Нощувка.

ДЕН 4: Закуска. Свободно време или екскурзии по желание:
    Екскурзия до Тиволи (полудневна екскурзия) - отпътуване за град Тиволи.
Посещение на средновековната Вила d'Este, включена в списъка на ЮНЕСКО за световното културно наследство. Свободно време. Нощувка. 

ДЕН 5: Закуска. Освобождаване на хотела. Трансфер до летището. Продължителност на трансфера – около 1 час. Директен полет от Рим за София.

Цената включва:
    Самолетен билет София – Рим – София, с авиокомпания Bulgaria air;
    Летищни такси;
    Ръчен багаж до 10 кг с макс. размери 55x40x20; 
    4 нощувки, със закуски в хотел от веригата Raeli hotels 4*;
    Панорамна обиколка на Рим, с екскурзовод на български език;
    Трансфер летище – хотел – летище;
    Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро и асистънс с ДЗИ;
    Представител на агенцията по време на пътуването.

Цената не включва:
    Посещение на град-държава Ватикана - Ватикански музеи със Сикстинската капела и базиликата „Св. Петър“ – 85 лв. за възрастен / 42 лв. за дете;
    Римски площади - Пешеходна обиколка с екскурзовод на български език  – 35 лв. за възрастен / 18 лв. за дете;
    Полудневна екскурзия до Тиволи – посещение на една от най-красивите средновековни папски вили: Вила Д‘Есте – 85 лв. за възрастен / 42 лв. за дете;
    Колизеум и Римски форуми – 60 лв. възрастен / 30 лв. дете;
    Градски транспорт в Рим (1,5 евро за еднопосочен билет);
    Разходи от личен характер;
    В общата цена на туристическия пакет не са включени такси, плащания и други допълнителни разходи, които не могат да се изчислят в разумна степен преди сключването на договора и може да се наложи да бъдат заплатени от пътуващия като напр. туристически такси, градски такси, такси за кацане или такси за отвеждане към или за слизане от борда на пристанища и летища, цената на входните билети за туристическите обекти, музеи, корабчета, фериботи, използването на обществен превоз за някои градове, консумираните напитки в автобусите или самолетите и др.

Допълнителни екскурзии:
1. Панорамна обиколка на Рим - Включена в цената:
Разглеждане на: Върховния Касационен Съд; площад "Кавур"; Замъкът "Сан`т Анджело" – построен от император Адриан, за негова гробница и използван през Средновековието като отбранително съоръжение от папите; базиликата "Свети Петър" - най-голямата ренесансово-готическа катедрала в християнския свят, в чието строителство участие взимат архитекти като Браманте, Микеланджело, Рафаел; храмът на Херкулес Непобедимия; църквата "Санта Мария ин Козмедин", известна с мраморния си релеф "Устата на истината". 
Обиколката продължава покрай Авентинския хълм; "Циркус Максимус"; Палатинския хълм с императорските дворци; сградата на организацията за храна и борбата с глада; хълмът Челио; акведуктът на Клавдий; величествената арка на император Константин; хълма Ескулино с Domus Aurea – златния дом, построен от император Нерон след големия пожар в Рим от 64 г.; руините на някогашната гладиаторска школа зад Колизеума. Фотопауза при Колизеума - най-големият амфитеатър от древноримската епоха. Панорамната обиколка продължава към площад "Венеция"; Колоната на Траян - уникален паметник, покрит със спираловидни релефи; националния паметник на Виктор Емануил – олтара на родината; Капитолийският хълм със стълбите на Микеланджело и базиликата "Санта Мария ин Арачели" и Капитолийските музеи и др. Трансфер до хотела. 

Цената включва: транспорт и екскурзоводско обслужване на български език.
Цената не включва: разходи от личен характер.

2. Град-държава Ватикана (полудневна екскурзия)- 85 лв. за възрастен / 42 лв. (деца 2 – 11,99 г.):
Разходка из единствената по рода си държава, където духът и материята съжителстват от векове. Строгият и ревностен ред спазван и до днес доказват, че човек е способен да постигне съвършенството, което Бог е пожелал.
Разглеждане на Ватиканските музеи, където се съхраняват изключителните папски колекции от произведения на изкуството, произлизащи от всички краища на света: богати колекции от безценни произведения на скулптурата и изобразителното изкуство, религиозни книги и документи, разкриващи развитието на католицизма и целия свят, едно от най-пълните представяния на египетската и етруската цивилизация. Обиколката включва посещение на Сикстинската капела, в която са рисували едни от най-големите представители на Ренесанса като Ботичели, Гирландайо и Перуджино, а тавана и едната от стените са рисувани от Микеланджело. Обиколката завършва с посещение на базиликата „Св.Петър“.

Цената включва: еднопосочен трансфер, входна такса за Ватиканските музеи, входна такса за църквата Св. Петър, слушалки и лицензиран местен екскурзовод на български език.
Цената не включва: разходи от личен характер.

*Препоръчва се заявяването на екскурзията предварително от България. На място не се гарантира, че ще има свободни места.

3. Римски площади (полудневна екскурзия)- 35 лв. за възрастен / 18 лв. (деца 2 – 11,99 г.):
Пешеходна разходка до площад “Испания”, където в миналото са живели много известни личности като Байрон, Гьоте, Стендал, Балзак - едно от най-предпочитаните от туристите място в Рим с прекрасна гледка към целия град; църквата “Санта Тринита дей Монти”; Фонтана “Ди Треви” – най-известният и най-красивият в цяла Италия, шедьовър на бароковата архитектура, в чийто център се издига бог Нептун със своята колесница във формата на раковина; Пантеона; площад “Навона”. Необходимо е ползване на градски транспорт. 

Цената включва: лицензиран местен екскурзовод на български език.
Цената не включва: разходи от личен характер.

4. Екскурзия до Тиволи (полудневна екскурзия)- 85 лв. за възрастен / 42 лв. (деца 2 – 11,99 г.):
Отпътуване за град Тиволи. Посещение на средновековната Вила d'Este, включена в списъка на ЮНЕСКО за световното културно наследство. Вилата има необикновена концентрация на фонтани, нимфи и пещери, които ще Ви оставят безмълвни! 

Цената включва: трансфер, екскурзоводско обслужване и входни такси.
Цената не включва: разходи от личен характер.

5. Колизеум и Римски форуми (полудневна екскурзия)- 60 лв. за възрастен / 30 лв. (деца 2 – 11,99 г.):
Пешеходна разходка до Колизеума и Римския форум, мястото откъдето в продължение на няколко века е туптяло сърцето на целия античен свят. Ще се видят базилика Юлия - катедралата на римското правосъдие, базилика Емилия, курията, където в продължение на векове са се събирали сенатори, рострите - трибуната, откъдето Марк Антоний произнася надгробна реч в памет на Цезар, арката на Септим Северий, umbilicus urbis - пъпът на света, miliarium aureum - нулевата точка, началото на всички пътища, които водят към Рим, mundus -  вратата към отвъдното, храмът на Сатурн, храмът на Диоскурите, храмът на Веста, където се е пазел свещеният огън и свещени предмети с огромно значение, храмът на Юлий Цезар, където е кремиран Цезар.
Палатинският хълм, където се намират руините на дворците на римските императори - Domus Augustana, Domus Flavia, палатинският стадион, casa romuli - останки от колибата на Ромул, първият римски цар, храмът на Маня Матер, великата богиня Кибела.

Цената включва: входен билет, лицензиран местен екскурзовод на български език.
Цената не включва: разходи от личен характер.

Полетна информация 
Часове на полетите: 
София – Рим: Излита в 07:35 / Каца в 08:30 ч.
Рим – София: Излита в 09:05 / Каца в 11:55ч.

Трансфер летище – хотел – летище:
Продължителност: около 1 час в посока с лицензиран автобус. 

*Туроператора си запазва правото на промени, по независещи от него обстоятелства. (като например - промени в полетното разписание, метерологични промени и тн.)

Принтирай

Предколеден Рим 2019
Предколеден Рим 2019
Предколеден Рим 2019
Предколеден Рим 2019

Запитване за оферта:Предколеден Рим 2019

Три имена*
Телефон*
Имейл*
Относно*
Съобщение*


Полетата със * са задължителни