+359 8888 11 277DJUANNATRAVEL@ABV.BG
  • Италия
  • евро
  • 1 300.00 лв.
  • 0.00 лв.
  • 2019-08-02
  • 2019-08-10

Италия - една очарователна страна

Насладете се на красотата на някои от най - красивите градове в Италия, като Рим, Милано, Венеция и други!

1 Ден 02.08.2019г. :  София – Солун – Игуменица – Бари  1100 км
Отпътуване от София автогара „Сердика“около 09:00 ч. Преминаване през ГКПП „Кулата“ и пристигане в град Солун около обяд. Градът се слави с богата история и вълнуващо настояще, пълен е с живот и енергия. Той е вторият по големина град в Гърция след столицата Атина. Тук, ще имате възможност да видите една от най-известните забележителности на Солун – Бялата кула, а също така и  църквата Св. Димитър; градската крепостна стена; арката на Галерий; ротондата Св. Георги и др, по време на туристическата обиколка на града. След кратка почивка за обяд или разходка из този красив град продължаваме към пристанището „Игуменица“ където ще хванем ферибот за град Бари, Италия. 

2 Ден 03.08.2019г. :  Бари – Неапол – Рим  490 км
Пристигане в град Бари около 09:30 часа сутринта и отпътуване за Неапол, който е известен с богата си история, изкуство, култура и гастрономия. Пристигане окло обяд и туристическа обиколка на града. Свободно време за разходка, след което продължаваме към вечния град Рим. Той е един от най-величествените и романтични градове в света, притежава атрактивна смесица от грандиозни забележителности и шумен живот. Настаняване в хотел. Свободно време. Вечеря и нощувка. 

3 Ден 04.08.2019г. :  Рим – Ватикана
Закуска. Туристическата обиколка на града ще започене от античния римски анфи театър „Колизеум“, ще разгедате и още площад „Капитолия“, площад „Навона“, Пантеонът, фонтана“ Ди Треви“ и много други забележителности. Ще посетите и Ватикана, най – малкия град в света. Връщаме се към хотела и свободно време. Вечеря и нощувка. 

4 Ден 05.08.2019 г. :  Рим – Флоренция – Милано  590 км
Закуска. Отпътуване за град Флоренция. Туристическата обиколка на града: Санта Мария Новела, Пиаца Сан Джовани, Пиаца Дел Дуомо, Пиаца Синьория, Понте векио и по възможност ще посетим галерия Уфици. Продължаваме към град Милано, където настоящето и бъдещето се сътворяват ежедневно. Милано е най-изобретателната европейска столица. По време на туристическата обиколка тук, ще разгледате катедралата „Дуомо“ – символа на града, Кралският дворец (Palazzo Reale), миланската опера „Ла скала“, стадионът „Сан сиро“ и много други забележителности. Настаняване в хотел. Вечеря и нощувка.

5 Ден 06.08.2019г. :  Милано – Лугано – Милано 160 км
Закуска. Отпътуване за езерото Лугано, което не случайно си спечели прозвището „Монте Карло на Швейцария“. Със своя топъл климат, възможностите за разнообразни дейности на открито, впечатляващата архитектура на историческите постройки, множеството музеи и най – вече пленителния чар и красота, то си печели поток от посетители, дори и туристи от шоубизнеса. Връщане в хотела и свободно време в Милано. Вечеря и нощувка.

6 Ден 07.08.2019г. :  Милано – Верона – Лидо ди Йезоло  480 км
Следва посещение на Верона. града на Ромео и  Жулиета и виното Бардолино, правено от монаси. По време на туристическата обиколка във Верона ще видите: Площад Бра и паметника на Виктор Емануил II, Площад Ербе, Търговския дом (1301г.),  Ратуша –Градската управа, 83-метровата кула на Ламбертите (1172г.), известна още и като Кулата с камбаните, готическия фонтан на Веронската Мадона (1368г.), Арена Ди Верона - Амфитеатър от 1в., Къщата на Жулиета от 13в., Площад на Синьорията с Дворците на правосъдието и на Градския съвет, статуята на Данте Алигиери, Базиликата Св.Зено- първия епископ на Верона и мъченик. След кратка почивка ще продължите към Лидо ди Йезоло, където ще се настаним в хотел. Вечеря и нощувка.

7 Ден 08.08.2019г. :  Лидо ди Йезоло – Венеция – Лидо ди Йезоло 50 км 
Закуска. Отпътуване за пристанището Пунта Сабиони, от където ще плаваме с корабче до Венеция, център на областта Венето, разположена върху 118 малки острови в плитка лагуна на Адриатическио море. Туристическата обиколка ще започне с Моста на въздишките,а след това ще разгледаме и Двореца на Дожите, Прокурациите, Площада и Базиликата Сан Марко, Часовниковата кула, Канале Гранде, Моста Риалто. Около обяд се връщаме с корабчето до Пунта Сабиони и с автобуса до хотела. Свободно време за плаж. Вечеря и нощувка.

8 Ден 09.08.2019г. :  Лидо ди Йезоло – Загреб  450 км
Закуска. Отпътуване към Загреб, Хърватска. Туристическа обиколка на града. Настаняване в хотел. Нощувка.

9 Ден 10.08.2019г. :  Загреб – София  790 км
Закуска. Отпътуване за България. Пристигане в София вечерта.  

Цената включва:
•    Транспорт с автобус от София
•    1 нощувка на кораб Игуменица – Бари;
•    6 нощувки със закуски и вечери в хотели в околностите на Рим, Милано и Лидо ди Йезоло;
•    1 нощувка със закуска в околностите на Загреб;
•    Представител на фирмата по време на пътуването и престоя.

Цената не включва:
•    Входни такси; 
•    Разходи от личен характер.

Принтирай

Италия - една очарователна страна
Италия - една очарователна страна
Италия - една очарователна страна
Италия - една очарователна страна
Италия - една очарователна страна
Италия - една очарователна страна

Запитване за оферта:Италия - една очарователна страна

Три имена*
Телефон*
Имейл*
Относно*
Съобщение*


Полетата със * са задължителни