+359 8888 11 277DJUANNATRAVEL@ABV.BG
  • Танзания
  • Занзибар
  • Танзанийски шилинг (TZS)
  • 4 839.00 лв.
  • 0.00 лв.
  • 2019-11-21
  • 2019-11-29

Сафари в Танзания и почивка в Занзибар

Мечтаете да видите хипопотам, при това и рядък екземпляр? Или сте любител на сладките жирафи? А може би любими са ви хищните котки и мечтаете да видите царя на животните - лъва? Или просто обичате да се возите офроуд на джип? Или пък мечтаете за адреналин и екшън и после заслужена почивка с питие в ръка на фино-млечен пясък на фона на преливащо изумрудено - тюркоазени води? Това е нашата програма за Танзания, комбинираща световноизвестните резервати Таранджире, Серенгети и Нгорнгоро и остров Занзибар. В нея съзвучно хармонират придобиващите все по-голяма популярност "активен вид почивки” в близост до дивата природа ( и разбира се сафари- манията) с перфектния релакс на брега на индийския океан. А предимствата на избраните резервати са много, защото и трите предлагат неповторими и уникални изживявания и гарантират среща с т.нар. “Big 5” - лъв, леопард, носорог, слон и бивол. И то в сигурна среда, с опитни водачи! 
  
Програма:
Ден 1-ви – Отпътуване за Килиманджаро
Сборен пункт на летище София Терминал в 14:00. Регистрация за полета в 16:00 и отпътуване за Истанбул с полет на Turkish Airways по маршрут София-Истанбул-Килиманджаро. Пристигане в Истанбул 18:20. Отпътуване за Килиманджаро в 20:20.

Ден 2-ри –Пристигане в Килиманджаро / Тарангире
Пристигане в Килиманджаро в 05:50. Трансфер до парка Тарангире (Tarangire) - третия по големина национален парк на Танзания. 
Река Тарангире е в центъра на парка и е единствената живителна сила в резервата след дъждовния сезон от март до май т.е. тук се концентрират повечето животни. Реката привлича едни от най-големите стада слонове в Африка. Освен слонове по време на гейм драйва с 4x4 Land Cruiser ( по 1 на всеки 6-7 човека) ще срещнете лъвове, леопарди, гепарди, жирафи, зебри, бизони, антилопи, газели, орикс и др. Резерватът е известен освен с многото представители на животните и със своите вековни боабаби. Обяден пикник - сух пакет. Следобед - настаняване в Ang'ata Tarangire Camp/ Tarangire Osupuko Lodge.  Вечеря. Нощувка.

Ден 3-ти - Tarangire - Серенгети
Закуска. Следва целодневно сафари (с пакет за обяд) по пътя към централната част на Серенгети - един от безспорно най-впечатляващите резервати. Настаняване в Serengeti Tortilis Camp или подобен. Името на резервата се превежда като "безкрайни равнини“ и за масаите, а и за посетителите му, парка е на крачка от представите за Рая. Местната екосистема се е съхранила в автентичния си вид с векове и е една от най-старите на земята. Гейм - драйва сред безкрайните равнини на Серенгети ще ви срещне с лъвове, зебри, газели и др. Нощувка. 

Ден 4-ти – Серенгети - Нгоронгоро
Закуска. Сутринта - полудневно сафари из безкрайните равнини на Серенгети ( пакет за обяд). Периодът от октомври до ноември е известен с миграцията на хиляди антилопи и зебри, които се спускат от хълмовете на север към равнините на юг. След това - отпътуване за Нгоронгоро  - вулканичният кратер с най-голямата запзазена калдера в света. Кратера е причисляван към природните чудеса на света заради своята уникална красота и заради удивителната концентрация на животни тук. Настаняване в Ngorongoro Tortilis Camp  или подобен. Вечеря. Нощувка. 

Ден  5-ти - Нгоронгоро / Отпътуване за Занзибар
Ранна закуска. В 06:30 - отпътуване за кратера Нгоронгорорo, на 300 мнадморска височина. Парка е убежище на едни от най-редките видове животни на планетата като черния носорог. Резерватът приютява и слонове, лъвове, хипопотами, хиени, гепарди, биволи, антилопи и др. Спускане до калдерата. Обяд на водоема на хипопотамите ( Hippo pool ). Следва изкачване обратно на върха за излизане от кратера. Отпътуване за Аруша ( около 4 часа).  Регистрация за полет до Зазнибар. Отпътуване за Занзибар с полет около 1 ч. Пристигане в Занзибар, посрещане и трансфер до хотела. Настаняване. Нощувка.

Ден 6-и до 8-ми - Занзибар
Закуска. Свободно време или екскурзия по желание срещу допълнително заплащане. Изхранване на All inclusive Light. Нощувка.

Ден 9-ти - Отпътуване за София
Освобождаване на стаите и ранен трансфер до летището - около 01:00 ч. Отпътуване от Занзибар в 04:45 за Истанбул с полет на Turkish Airways. Пристигане в Истанбул в 14:45. Отпътуване от Истанбул за София в 15:45 . Пристигане в София Терминал 2 в 15:05.
Край на програмата.
 
Цените са на човек, в лева, при двойно настаняване.

Цената включва :
•    Самолетни билети София - Истанбул - Килиманджаро - Занзибар - Истанбул - София и Аруша - Занзибар
•    Летищни такси
•    Багаж до 20 кг. чекиран и 7-8 кг. ръчен
•    Трансфери летище - хотел - летище
•    3 нощувки със закуска, обяд и вечеря в сафари кампове в Тарангире, Серенгети и Нгоронгоро 
•    По 2 л. вода на ден на човек по време на сафари програмата 
•    Професионални шофьори - гидове по време на гейм - драйвовете 
•    4 нощувки на база All inclusive Light  в Занзибар в Mermaids Cove Resort 4*
•    Медицинска застраховка с покритие 15 000 евро на турист
•    Безплатен  WiFi интернет на територията на комплексите
•    Представител на агенцията по време на пътуването 
 
Цената НЕ включва :
•    Виза за Танзания - 50 щ.долара - заплаща се на летището, при пристигане (желателно е туристите да платят с карта - дебитна или кредитна)
•    Ваксинация за жълта треска - около 80 лв., 1 седмица преди отпътуване
•    Лични разходи
•    Допълнителни екскурзии
•    Държавна такса инфраструктура: по 3 USD на ден на човек (заплаща се задължително на рецепция преди напускане)

Забележка: Настаняването на база All Inclusive Light включва изхранване на база закуска, обяд и вечеря и напитки: вино (южноафриканско червено и бяло), наливна местна бира, местен алкохол, безалкохолни, вода, коктейли, топли напитки.
 
Туроператорът не носи отговорност в следните случаи:
•    при промяна цената на визата за Танзания
•    при промяна на разписанието на самолета и/или закъснение на полетите. 
•    ако към турист бъде отправено изискване за имунизация срещу жълта треска при пристигане на о.Занзибар - при регистрирано посещение на страна с жълта треска през предишните 6 месеца от влизането в Занзибар
•    при кражби на лични вещи, пари и документи на туристите, както по време на пътуването, така и в хотела по време на престоя

Препоръчва се профилактичен курс против малария и e необходима ваксинация против жълта треска преди заминаване - минимум 10 дни преди отпътуване.

Допълнителни турове на Занзибар:
1. Каменния град - включва гид и трансфер до Камения град. Турът може да се нагоди към предпочитанията на туристите. Продължителност - 4 ч., може да се удължи по желание - 45 USD на човек: 
Опасан с лабиринт от тесни улички, криви пасажи и порутени къщи с надвиснали балкони, Каменния град е наречен така заради кораловия варовик, използван за изграждането му. Арабските търговци са строили къщи тук, след като натрупват богатство чрез търговия със злато, слонова кост, карамфил и – най-доходоносната и най-ужасяваща – търговията с роби, предназначени за целия свят. Робството бива премахнато през 1897 г., а с промяната на търговските модели, като за наказание, градът започва да запада. Днес на мястото на стария робски пазар се извисява африканска църква от ХІХ в., а главният олтар е изграден на мястото, където някога се е издигал позорния стълб в опит за прочистване и опрощение.
Персите първи открили острова още през 8-и век, а през 17-ти и оманците последвали дирите им, създавайки империя в Източна Африка. През 1840 г. султанът на Оман се преместил тук и направил града своя столица. Малко по-късно, през 1861 г., Занзибар става независим султанат, а града - космополитен, населен от араби, африканци, индийци и европейци.
Къщата на чудесата (Beit el-Ajaib) е един от най – важните символи на града. Тя е построена в чест на султан Баргаш от морски инженер и се радва на изключително интересна архитектура. Тя е и първата и единствена къща с електричество в Занзибар. Затова и местните започнали да се страхуват от нея и я нарекли „къщата на чудесата”. Сградата е обявена за национално богатство, а в момента там се помещава националния музей, отворен за посетители от 2002 г. /Фотографирането е срещу допълнтелно заплащане/. Къщата на чудеса е преживяла доста сътресения, бомбардирана и отчасти разрушена, до реставрирането си през 2002 г. Има дори и честта да приюти изследователят Дейвид Ливингстън, който отсяда в нея през 1866 г. преди последната си експедиция в Африка. Друг крайбрежен дворец, „Бейт ал-Сахел“, също е музей, посветен на занзибарското кралско семейство. От крайбрежието се разстила мрежа от тесни улички, опасани от големи дървени порти, с релефна резба и месингови гвоздеи. Повечето сгради датират от 19-и век, но крепостта „Олд Форт“ – сега културен и развлекателен център – е построена от оманците още през 17-и.
Около 2-2.5 часа са нужни за тура, по времето на който могат да се купуват сувенири. Туристите се изчакват и се движат в група. След това следва 1 час почивка - свободно време, който желае може да се освежи или похапне местна кухня в Africa House Caffe.
 
2. Плантации с подправки - полудневен тур, с вкл. транспорт, гид, вход -  35 USD на човек:
Историята на Занзибар няма да е пълна без да споменем подправките - карамфил, канела, пипер и много други, купувани от султаните на Оман и една от причините за начало на търговията с роби. Можете да видите плантациите с подправки в непосредствена близост до град Занзибар и да се включите в тур, който ще пренасити сетивата ви с ароматите на пресните билки.  По време на тура ще получите детайлно описание на разнообразни подправки, както и на приложенията им в кулинарното изкуство и козметиката. Посетителите ще бъдат ще бъдат впечатлени както от огромното разнообразие подправки, които се произвеждат, така и от лечбните им свойства, подпомагащи лекуването на различни заболявания. На място, в плантациите, можете да закупите по-евтино подправки и извличните от тях масла.
 
3. Safari Blue, залива  Menai - целодневен тур с включен обяд - 65 USD на човек:
Пълен ден на арабска лодка доу сред тюркоазените води. След кратко пътешествие спирате на ивичка пясък сред океана, т.нар. пясъчна коса, Kwale, където се подготвят сенчести тенти за приятна отмора с дегустация на тропически плодове. Възможност за гмуркане с шнорхел или къпане и много снимки. Следваща спирка - мангровата лагуна , където може да поплувате. После ви очаква огромен 500- годишен боабаб. И точно преди да прегладнеете – отивате на синята лагуна, където е сготвен вкусен обяд от гриловани морски дарове - лобстери, раци, скариди, риба, калмари. Ако не обичате морска храна, алтернативата е пиле или вегетарианско меню по предварителна заявка.  И тъй като океанът не спира да се движи – през деня лодката се догонва ходейки през водата. Трудно се прогнозират разстоянията, кото трябва да се "прегазят" във водата. По-удобно ще е да се носят обувки за вода - срещу евентуална среща с морски таралеж.
Екипировката следва да е като за плаж.
 
4. Делфини, южно крайбрежие - полудневен тур, с вкл. транспорт, гид, продължителност: 2 часа -  60 USD на човек:
Турът започва от южната част на острова и по- точно от Kizimkazi, район обитаван от множество делфини от вида Афала и Дългоклюната стенела. Освен веселата игра на делфините от близко разстояние, ще наблюдавате и красиви коралови рифове, пъстри тропически риби и ще се любувате на кристалните тюркоазени води на индийския океан, удобно отпуснати в лодката доу. 
Екипировката следва да е като за плаж.
 
5. Горския резерват Йозани - полудневен тур, с вкл. транспорт, гид, вход-  35 USD на човек:
Намира се в източната част на Занзибар и е дом на маймуната Червен Колобус, която е среща само в Занзибар. Маймуните са изпълнени с дух и характер и са на свобода в естествената си среда. Можете да ги видите от близо и непосредствено извън резервата. Много са фотогенични и ако са в настроение, могат до безкрай да се закачат с вас и да позират. В резервата можете да видите и други животински видове, като маймуната Sykes, малки антилопи, диви прасета и над 50 вида пеперуди и 40 вида птици. Говори се, че потайният Занзибарски леопард (видян за последен път преди години) се храни в резервата през нощта – може би за това резервата приема посетители само през деня!? Резервата Йозани е с отлична мрежа от естествени пътеки, а гидовете са професионалисти, които ще ви предоставят изчерпателна информация за многообразието на животинските видове наокло. Впечатляваща и освежителна е и разходката из мангровата гора, прекрасна сцена за екзотични снимки.
Екипировката следва да е като за плаж.
 
6. Местността Paradise beach & рок ресторант - 20 USD на човек при минимум 5 човека:
Трансфер до местността Paradise Beach. Там ще намерите красив плаж с мангрови дървета и тропическа растителност.  Следва посещение на Рок ресторанта, един от най-известните в Занзибар. Нуйна е предварителна резервация. Ресторантът е изграден е върху голяма скала в океана. При отлив можете да се разхождате от плажа до ресторанта, а при прилив – отново се качвате на лодката. Гледката е невероятна, а ресторантът сервира много вкусна храна и освежаващи напитки. Тъй като няма ток се готви на газ и ресторантът затваря към 20:30.
 
7. Prison Island - 35 USD на човек:
Това зловещо име никак не отговаря на красотата и спокойствието, които струят на талази около този остров. Името си острова наследява от времената, когато тук са изпращани бунтовници, осмелили да се вдигат срещу султанската власт, които почти веднага били продавани в робство. Когато става британска колония, затворническият остров се превръща в карантинна спирка при съмнения за жълта треска на за района на цяла Източна Африка. Част от построения стационар днес е превърната в бутиков хотел за резервация, за който се чака с месеци наред.
По-интересното обаче са днешните домакини на острова – сейшелските костенурки. През 1919 г. британският губернатор на Сейшелските острови изпратил като дар на султана четири гигантски сухоземни костенурки, на възраст около 20-30 години. Явно климатът така добре им  понесъл, че след двайсетина години броят им значително нарастнал и достигнал 200. След неконтролируемото им използване от човека, броят драстично спаднал и се наложили спешни мерки на правителството за запазване на популацията. Днес там може да срещнете костенурки на по 150 години, тежащи 200 кг. Може да ги почешете и нахраните. И да се снимате с тях разбира се.
Екипировката следва да е като за плаж.
 
8. Северно крайбрежие  Kendowa & Nungwi с костенурковия резерват – полудневен  или целодневен тур - 20 USD на човек + 5 USD на човек такса за костенурковия резерват:
Тук е столицата на строенето на местните доу лодки. По време на пътуването ще видите местни селища, рибни пазари, типични работилници. Първата спирка е плажа Кендова, който заедно с Нунгви си съперничат за званието най – хубав плаж на Занзибар. Освен за разходка, къпане и лежане, плажът е идеално място за купуване на сувенири и пазарлък с местните продавачи. И разбира се за пиене на 1-2-3 бири Kilimandjaro ( If you can not go to Kilimandjaro you can drink it ;)
Следващата  спирка (следобед) е Nungwi - костенурковия резерват – аквариум, където болни костенурки са подлагани на лечение преди да бъдат върнати обратно в естествена среда. Самото селище Nungwi разкрива идилични гледки на мамите, които готвят приведени над огнището, а усмихнати деца припкат и играят около тях.
Екипировката следва да е като за плаж.

Принтирай

Сафари в Танзания и почивка в Занзибар
Сафари в Танзания и почивка в Занзибар
Сафари в Танзания и почивка в Занзибар
Сафари в Танзания и почивка в Занзибар
Сафари в Танзания и почивка в Занзибар
Сафари в Танзания и почивка в Занзибар
Сафари в Танзания и почивка в Занзибар
Сафари в Танзания и почивка в Занзибар
Сафари в Танзания и почивка в Занзибар
Сафари в Танзания и почивка в Занзибар

Запитване за оферта:Сафари в Танзания и почивка в Занзибар

Три имена*
Телефон*
Имейл*
Относно*
Съобщение*


Полетата със * са задължителни