+359 8888 11 277DJUANNATRAVEL@ABV.BG
  • Турция
  • Истанбул
  • Турска Лира
  • 139.00 лв.
  • 0.00 лв.
  • 2019-06-20
  • 2019-06-23

ИСТАНБУЛСКИ ШОПИНГ ФЕСТ

По време на Шопинг феста в Истанбул ще можете да пазарувате с намаления до 70 % в някои от най – големите и красиви молове в града като: „Starcity outlet”, мол „Виа Порт Венеция“, мол „Каньон“, мол „Aqua Florya“ и небостъргачът „САПФИР“. Освен това, защо да не съчетаете полезното с приятното и да разгледате някои от емблематичните за Истанбул забележителности. Ние Ви предлагаме да разгледате: двореца „ДОЛМАБАХЧЕ САРАЙ“, Желязната църква "Св. Стефан“, Църквата „Света София“ и други или просто да се разходите с корабче по протока Босфор.

Програма: 
1ви ден  20. Юни 2019г. 
Отпътуване от София  в 20.00 часа от автогара „Сердика”. Преминаване през ГКПП Кап. Андреево. Нощен преход към Истанбул.

2ри ден  21. Юни 2019г.
Пристигане в Истанбул. Настаняването в хотела става при възможност на свободни стаи или след 14.00 часа. 
Около 08:00 часа панорамна обиколка на Истанбул с местен екскурзовод на български език. Специално за всички туристи към тази допълнителна екскурзия е включено и посещение на кафето „ Пиер Лоти“ . Пиер Лоти е псевдоним на френски автор живял и творил в Истанбул през 19 век. Той обичал често да посещава едно кафене, което се намира на върха на един хълм с гледка към Златния рог. Там може да се насладите на невероятната панорама или просто да изпиете едно турско кафе или чай, а защо не и двете? Още по – интересен ще бъде, начинът по който ще стигнем до там – с лифт. БОНУС посещение на Желязната църква "Св. Стефан“. Продължаваме към истoрическия център на града - Синята джамия (само отвън), площад „Хиподрума” с трите обелиска и Двореца на султаните от Османската династия (отвън). По желание посещение на църката „Света София“ или двореца Топ Капъ Сарай (срещу допълнително заплащане). Връщане в хотела, настаняване и свободно време за пазар (можете да посетите най – големият закрит пазар – Капълъ Чарши – намиращ се на около 1 км. от хотела) или почивка. 
В 16:00 часа посещение на най – новия мол „Аква Флория“. Неговата концепция, ще промени възприятието ви за обикновения мол за пазаруване. Той е невероятен комплекс, предлагащ на своите посетители, също така и най – големия на територията на Турция тематичен аквариум „Istanbul Akvaryum”, разполагащ с 64 отделения с най – различни земни и морски обитатели. Връщане в хотела и свободно време за почивка.
*В 19:30 часа по желание вечеря на кораб с богата атракционна програма включваща танца на Дервишите (срещу допълнително заплащане). Връщане в хотела. Нощувка.
*В 20:00 по желание вечеря в рибният ресторант „Nergiz Balik“ под моста „Галата“ над залива „Златният рог“ (срещу допълнително заплащане). Връщане в хотела. Нощувка.
*В 20:30 часа по желание посещение на местен ресторант „Gar MusicHall“ с традиционна турска шоу програма, бели денс, вечеря, забавления и танци (срещу допълнително заплащане). Връщане в хотела. Нощувка.

3ти ден  22. Юни 2019г.
Закуска. 
В 08:00 часа по желание разходка с корабче по Босфора – преминаване под въжените мостове на Босфора – разглеждане на едни от най – скъпите къщи и Султански дворци. По време на екскурзията ще има екскурзоводска програма на български език. Истанбул може да разгледате най –добре по време на тази екскурзия и да се насладите на красотите на този прекрасен град (срещу допълнително заплащане). 
*В 10:30 часа по желание посещение на двореца Долма Бахче Сарай – турския Версай един уникален дворец, който е препоръчително да се види. Този дворец е изграден с много кристал и тонове злато (срещу допълнително заплащане). 
*В 10:30 часа по желание посещение на най-новият небостъргач в града – МОЛ САПФИР (сградата е висока 226 м, има 53 етажа. Асансьорът изкачва до 54-ия етаж за 1 минута пътниците. От там се открива невероятна панорама към Истанбул и на двата континента. Освен това ще имате възможността да се насладите на уникално кино изживяване - 4D формат разходка с хеликоптер над Истанбул или да се насладите на великолепната гледка, докато пиете топъл турски чай.)  (срещу допълнително заплащане). 
В 15:30 часа по желание автобусен тур включващ две допълнителни екскурзии в една – Следобеден шопинг тур и Нощен романтичен Истанбул. По време на шопинг феста няма как да не посетим моловете в които ще има до 70% отстъпки в някои от магазините. Затова първия мол от нашата екскурзия ще бъде „Starcity outlet”. В него ще можете да се насладите на пазаруване на маркови стоки, но на достъпни цени. Тук са разположени магазините „Adidas Outlet”, „Puma Outlet”, „Vepa Outlet” и други. Следва „Виа Порт Венеция“, молът направен по подобие на известния град в Италия. Там, освен да пазарувате в магазините с намаления на световно известните и местни марки, така също ще можете и да се разходите с гондола по Канале гранде или да се снимате на площада Сан Марко. Следващия мол, който ще посетим е „Каньон“. Той е с размерите на един малък град и ще имате възможността да пазарувате на воля. След това обиколката ни, ще продължи към новооткритите „Пеещи фонтани“, намиращи се в двора на мол „Water Garden”, които успяха за кратко време да впечатлят стотици хиляди туристи. Тук ще можете да се насладите на едно изкуство представено под формата на различни фигури, които фонтаните карат водата да прави, те се извършват в такт с песните, които са специално и предварително подбрани. Интерес за туристите представлява и „огънят който излиза от водата“, (специални дюзи пускащи огън, изградени в самия фонтан). Тук ще имате възможност и да вечеряте в едно от многобройните ресторантчета с гледка към фонтаните (срещу допълнително заплащане). На връщане към хотела ще можете да се насладите на нощен романтичен Истанбул една прекрасна екскурзия с възможност за снимки на интересно осветени обекти (като например един от мостовете над Босфора, светещ в различни цветове). Нощувка.

4ти ден 23. Юни 2019г.
Закуска. Освобождаване на хотела. 
Около 08.30 часа  - Отпътуване за град Одрин. Попътно посещение на фабрика за сладки изделия „Koska” . Пристигане в Одрин - посещение на борса за перилни препарати и джамията Селимие – най-внушителната творба на ненадминатият турски архитект Мимар Синан. Отпътуване за България. Пристигане в София късно вечерта. 

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
- Транспорт с автобус по маршрута София – Истанбул – Одрин – София 
- 2 нощувки със закуски в хотели  2*/ 3*  в Истанбул
- Пътни и гранични такси
- Представител на фирмата по време на пътуването и престоя в Истанбул
БОНУС – Билет за лифта до кафето "Пиер Лоти".   
БОНУС – Посещение на Желязната църква "Св. Стефан“.
БОНУС – Посещение на фабрика за сладки  „Koshka”.
БОНУС – Посещение на град Одрин.

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
-    Панорамна обиколка на Истанбул, с включен местен екскурзовод  – 15 евро. 
•    Ще имате възможност да разгледате историческите символи на града - Синята джамия, площад „Хиподрума” с трите обелиска., Топ Капъ Сарай (отвън), Двореца на султаните от Османската династия и църквата  „Света София“ (отвън) .  
•    На тази екскурзия ще имате БОНУС посещение на кафето „ Пиер Лоти“ с включен билет за лифта и БОНУС посещение на желязната църква „Св. Стефан“.
•    Възможност за посещение на църквата „Света София“ и Топ Капъ Сарай срещу допълнително заплащане – 23 евро.

-    Мол „Aqua Florya” – 5 евро – трансфер до мола + 89 лири – вход за аквариума
•    Ще имате възможност да посетите 145 магазина, на световно известни и местни марки, разположени на площ от 50,000 кв.м., както и амфитеатър с 900 места, 11 кино салона и много кафенета и ресторанти предлагащи вкусни и разнообразни кухни. В мола се намира и най – големия на територията на цяла Турция тематичен аквариум „Istanbul Akvaryum” в  който, следвайки географски начертан маршрут ще преминете през 17 различни теми и 1 дъждовна гора. Ще видите 17 000 земни и морски обитатели от около 1500 различни вида, а също така и ще се докоснете до много различни райони, чрез интерактивни игри, визуални графики и филми. 

-    Куверт за вечеря на яхта по Босфора, с включен трансфер до пристанището, шоу програма и неограничена консумация на алкохолни и безалкохолни напитки местно производство – 39 евро. 
•    Ще имате възможност да се насладите на нощен Истанбул, докато вечеряте и се забавлявате по време на пътуването си в атракционната яхта по Босфора.

-    Куверт за посещение на атракционно заведение „Gar Music Hall” – 28 евро.
•    Ще посетите типично местно заведение, в което ще се насладите освен на вкусната храна така и на типични турски танци, като бели денс, традиционни народни турски танци и други.

-    Вечеря в рибният ресторант „Nergiz Balik“ под моста „Галата“ над залива „Златният рог“ – 20евро.
•    Ще имате възможност да поседнете и хапнете пресни морски ястия точно до сините, спокойни води на залива  „Златния рог“.  

-    Разходка с кораб по Босфора – 16 евро.
•    Ще бъдете впечатлени от красотите на този бързо развиващ се, огромен град, където модерното се съчетава толкова добре с античното, че разликата е почти неусезаема. На тази разходка ще имате възможност да разгледате и някои емблематични за турция сгради, също така и сгради, принадлежащи на някои от турските богаташи (квартала на богатите), както и ще разберете много интересни факти за турция и за неината история.

-    Посещение на небостъргачът „САПФИР“ – 20 евро.
•    Небостъргачът „Сапфир“ представлява най – високата жилищна сграда в Европа и се нарежда и сред най – високите в Света, като се помещават над 170 апартамента. Тук живеят и някои от актьорите играещи в турските сериали предавани по българската телевизия. Интерес за туристите освен 4D кино преживяването представлява и удивителната 360 градусова гледка на Истанбул, която се разкрива от последният етаж на небостъргача, където можете да видите дори и черно море и круизните кораби (при хубаво време). 

-    Входна такса за двореца „ДОЛМАБАХЧЕ САРАЙ“ – 23 евро.
•    „Долмабахче Сарай“ е един от най интересните и красиви дворци, не само в Европа, но и в Света. Ще бъдете пленени от изяществото на този дворец и удивени от златото и кристалите спомогнали изграждането му.

-    Следобеден шопинг и Нощен романтичен Истанбул – панорамна обиколка на града с посещение на няколко мола и „Пеещите фонтани“ – 15 евро
•    „Starcity outlet” е мястото, което всеки ден се радва на посещения както на чуждестранни, така и на местни клиенти, тъй като в него са разположени няколко магазина на световно известни марки, като „Adidas Outlet”, „Puma Outlet”, „Vepa Outlet” и други, от които ще можете да си закупите стоки на по – ниски цени.
•    Мол Виа Порт Венеция е изграден по подобие на едноимения град в Италия с удивителните гондоли, с които можете да се разходите по Канале Гранде, дори и площада Сан Марко е изграден в този удивителен мол.
•    Мол Каньон е сред най – големите молове в Турция, приличащ на малък град, в които обаче е съчетана много добре природата с града. Мол Каньон е мястото, в което ще можете да се почувствате свободни, вдъхновени и презаредени и в същото време да пазарувате оживено. 
•    Новооткритите „Пеещи фонтани“ успяха за кратко време да впечатлят стотици хиляди туристи. Тук ще можете да се насладите на едно изкуство представено под формата на различни фигури, които фонтаните карат водата да прави, те се извършват в такт с песните, които са специално и предварително подбрани. Интерес за туристите представлява и „огънят който излиза от водата“, (специални дюзи пускащи огън, изградени в самия фонтан).
 
    От допълнителните екскурзии маркирани с * може да се избира само една, тъй като са в един часови диапазон.
    Туристическата агенция си запазва правото на промени по допълнителните екскурзии по независещи от нея причини.

Принтирай

ИСТАНБУЛСКИ ШОПИНГ ФЕСТ
ИСТАНБУЛСКИ ШОПИНГ ФЕСТ
ИСТАНБУЛСКИ ШОПИНГ ФЕСТ
ИСТАНБУЛСКИ ШОПИНГ ФЕСТ
ИСТАНБУЛСКИ ШОПИНГ ФЕСТ

Запитване за оферта:ИСТАНБУЛСКИ ШОПИНГ ФЕСТ

Три имена*
Телефон*
Имейл*
Относно*
Съобщение*


Полетата със * са задължителни