+359 8888 11 277DJUANNATRAVEL@ABV.BG
  • Турция
  • Истанбул
  • Турска Лира
  • 139.00 лв.
  • 139.00 лв.
  • 2019-05-23
  • 2019-05-26

Истанбулска пролет

Програма: 

 

1ви ден - Отпътуване от София  в 20.00 часа от автогара „Сердика”. Преминаване през ГКПП Кап. Андреево. Нощен преход към Истанбул.

 

2ри ден - Пристигане в Истанбул. Настаняването в хотела става при възможност на свободни стаи или след 14.00 часа. 

В 09:00 часа панорамна обиколка на Истанбул с местен екскурзовод на български език. Посещение на кафето на „ Пиер Лоти“ . Пиер Лоти е псевдоним на френски автор живял и творил в Истанбул през 19 век. Той обичал често да посещава едно кафене, което се намира на върха на един хълм с гледка към Златния рог. Там може да се насладите на невероятната панорамна гледка,  да изпиете едно турско кафе или чай, да поиграете на табла пушейки наргиле. Още по- интересен може да бъде и начинът по който ще стигнете до там – с лифт. БОНУС посещение на Желязната църква "Св. Стефан“. Продължаваме към истoрическия център на града - Синята джамия (само отвън), площад „Хиподрума” с трите обелиска., Топ Капъ Сарай (отвън) , Двореца на султаните от Османската династия (отвън) и центъра на истoрическата част на Истанбул. По желние посещение н църката „Света София“ и Топ Капъ Сарай (срещу допълнително заплщане) .  Връщане в хотела, настаняване и свободно време за пазар или почивка. 

В 19:30 часа по желание вечеря на кораб с богата атракционна програма с Дервишки танц (срещу допълнително заплащане). Връщане в хотела. Нощувка.

В 20:00 по желание вечеря в рибният ресторант „Balik Noktasi“ под моста „Галата“ над залива „Златният рог“ (срещу допълнително заплащане). Връщане в хотела. Нощувка.

В 20:30 часа по желание посещение на местен ресторант (Gar MusicHall) с традиционна турска шоу програма, бели денс, вечеря, забавления и танци (срещу допълнително заплащане). Връщане в хотела. Нощувка.

 

3ти ден - Закуска. 

В 08:30 часа по желание разходка с корабче по Босфора – преминаване под въжените мостове на Босфора – разглеждане на едни от най – скъпите къщи и Султански дворци. По време на екскурзията ще има екскурзоводска програма на български език. Истанбул може да разгледате най –добре по време на тази екскурзия и да се насладите на красотите на този прекрасен град (срещу допълнително заплащане). 

В 10:30 часа по желание посещение на двореца Долма Бахче Сарай – турския Версай един уникален дворец, който е препоръчително да се види. Този дворец е изграден с много кристал и тонове злато (срещу допълнително заплащане). 

В 10:30 часа по желание посещение на най-новият небостъргач в града – МОЛ САПФИР (сградата е висока 226 м, има 53 етажа. Асансьорът изкачва до 54-ия етаж за 1 минута пътниците. От там се открива невероятна панорама към Истанбул и на двата континента. Освен това ще имате възможността да се насладите на уникално кино изживяване - 4D формат разходка с хеликоптер над Истанбул или да се насладите на великолепната гледка, докато пиете топъл турски чай.)  (срещу допълнително заплащане). 

В 16:00 часа по желание автобусна екскурзия – По време на тази екскурзия ще можете да посетите един от най-новите търговски центрове в Азиатската част на Истанбул – МОЛ „ЕМААР“ в които се намира и най – новият аквариум, където ще може да видите много морски обитатели както и двуметрови крокодили, видри, пингвини , пъстри папагали и др. животни. След това обиколката ни, ще продължи към  новооткритите „Пеещи фонтани“ които успяха за кратко време да впечатлят стотици хиляди туристи. Тук ще можете да се насладите на едно изкуство представено под формата на различни фигури, които фонтаните, карат водата да прави, те се извършват в такт с песните, които са специално и предварително подбрани. Интерес за туристите представлява и „огънят който излиза от водата“, (специални дюзи пускащи огън, изградени в самия фонтан). На връщане ще можете да се насладите на нощен, романтичен Истанбул една прекрасна екскурзия с възможност за снимки на интересно осветени обекти (като например един от мостовете над Босфора, светещ в червен цвят). След което ще посетим площад „Таксим” и пешеходната улица Истиклял, където ще имаме свободно време за разходка (срещу допълнително заплащане). Връщане в хотела. Нощувка.

 

4ти ден - Закуска. Освобождаване на хотела. 

Около 08.30 ч.  - Отпътуване за град Одрин.Попътно посещение на фабрика за сладки  „Koshka” . Пристигане в Одрин - посещение на борса за перилни препарати и шоколадови изделия и джамията Селимие – най-внушителната творба на ненадминатият турски архитект Мимар Синан. Отпътуване за България. Пристигане в София късно вечерта. 

 

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

- 2 нощувки със закуски в хотели  2*/ 3*  в Истанбул

- Транспорт с автобус

- Пътни и гранични такси

- Представител на фирмата по време на пътуването и престоя в Истанбул

БОНУС – Посещение на град Одрин.

БОНУС –  Билет за лифта до кафето "Пиер Лоти"   

БОНУС – Посещение на Желязната църква "Св. Стефан“.

БОНУС – Посещение на фабрика за сладки  „Koshka”. 

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

-  Панорамна обиколка на Истанбул , с включен местен екскурзовод  – 15 евро. 

• Ще имате възможност да разгледате историческите символи на града - Синята джамия, площад „Хиподрума” с трите обелиска., Топ Капъ Сарай (отвън), Двореца на султаните от Османската династия и църквата  „Света София“ (отвън) .  

• На тази екскурзия ще имате БОНУС посещение на желязната църква „Св. Стефан“ и БОНУС – посещение на кафето „ Пиер Лоти“  с включен билет за лифта. 

- Възможност за посещение на църквата „Света София“ и Топ Капъ Сарай  срещу допълнително заплащане – 20 евро

 

-  Куверт за вечеря на яхта по Босфора, с включен трансфер до пристанището, шоу програма и неограничена консумация на алкохолни и безалкохолни напитки местно производство – 40 евро. 

• Ще имате възможност да се насладите на нощен Истанбул, докато вечеряте и се забавлявате по време на пътуването си в атракционната яхта по Босфора.

 

- Куверт за посещение на атракционно заведение „Gar Music Hall” – 29 евро.

• Ще посетите типично местно заведение, в което ще се насладите освен на вкусната храна така и на типични турски танци, като бели денс, традиционни народни турски танци и други.

 

-  Вечеря в рибният ресторант „Balik Noktasi“ под моста „Галата“ над залива „Златният рог“ – 18евро.

• Ще имате възможност да поседнете и хапнете пресни морски ястия точно до сините, спокойни води на залива  „Златния рог“.  

 

-  Разходка с кораб по Босфора – 16 евро.

• Ще бъдете впечатлени от красотите на този бързо развиващ се, огромен град, където модерното се съчетава толкова добре с античното, че разликата е почти неусезаема. На тази разходка ще имате възможност да разгледате и някои емблематични за турция сгради, също така и някои сгради от турските филми предавани по българската телевизия, както и ще разберете много интересни факти за турция и за неината история.

 

-  Посещение на небостъргачът „САПФИР“ – 18 евро.

Небостъргачът „Сапфир“ представлява най – високата жилищна сграда в Европа и се нарежда и сред най – високите в Света, като се помещават над 170 апартамента. Тук живеят и някои от актьорите играещи в турските сериали предавани по българската телевизия. Интерес за туристите освен 4D кино преживяването представлява и удивителната 360 градусова гледка на Истанбул, която се разкрива от последният етаж на небостъргача, където можете да видите дори и черно море и круизните кораби (при хубаво време).  

 

-  Входна такса за двореца „ДОЛМАБАХЧЕ САРАЙ“ – 25 евро.

• „Долмабахче Сарай“ е един от най интересните и красиви дворци, не само в Европа, но и в Света. Ще бъдете пленени от изяществото на този дворец и удивени от златото и кристалите спомогнали изграждането му.

 

-  Нощен романтичен Истанбул – панорамна обиколка на града с посещение на МОЛ „ЕМААР”, „Пеещите фонтани“ и площад Таксим  – 15 евро

• Новооткритите „Пеещи фонтани“ успяха за кратко време да впечатлят стотици хиляди туристи. Тук ще можете да се насладите на едно изкуство представено под формата на различни фигури, които фонтаните, карат водата да прави, те се извършват в такт с песните, които са специално и предварително подбрани. Интерес за туристите представлява и „огънят който излиза от водата“, (специални дюзи пускащи огън, изградени в самия фонтан). 

• МОЛ „ЕМААР“ в които се намира и най – новият аквариум, където ще може да видите много морски обитатели както и двуметрови крокодили, видри, пингвини , пъстри папагали и др. животни. По-желание входен билет за аквариума с доплащане - 55 лири

Принтирай

Истанбулска пролет

Запитване за оферта:Истанбулска пролет

Три имена*
Телефон*
Имейл*
Относно*
Съобщение*


Полетата със * са задължителни