+359 8888 11 277DJUANNATRAVEL@ABV.BG
  • Сърбия
  • Белград
  • Сръбски динар
  • 285.00 лв.
  • 0.00 лв.
  • 2018-12-29
  • 2019-01-01

За вашата по - различна и незабравима Нова Година

Превърнете празничната нощ в едно наистина запомнящо се преживяване и станете част от магията на БЕЛГРАД!

Посрещенете НОВА ГОДИНА -2019 на кораб в БЕЛГРАД, СЪРБИЯ!

ПРОГРАМА:
1 ДЕН /София - Белград/ 29.12.2018г.
Отпътуване от София в 05.00ч. Пътуване по маршрут: София – Калотина – Белград. Пристигане в Белград преди обяд.  Настаняване в хотела.
Панорамна обиколка на Белград с местен екскурзовод: преминаване в Нови Белград през Бранков мост над река Сава, Нови Белград, хълма Дедине – най-елитния квартал в Белград, Къщата на Цветята, където е гроба на някогашния председател на СФРЮ – Йосиф Брос Тито и неговата съпруга Йованка. Посещение на най-големият православен храм на Балканите – „Свети Сава”. Изграждането на храма все още не е завършено, началото му започва през 1894г. В близост до храма се намират Народната библиотека на Сърбия, малката църква „Свети Сава” и паметника на Карагеорги Петрович-Караджордже, сръбски вожд и основоположник на династията на Караджорджевичите. Продължаване на панорамната обиколка: бул. Освобождение, бул. Крал Милан, площад Славия, площад Теразийе. Посещение на крепостта Калемегдан, разположена на висока скала на десния бряг на река Сава при вливането и в река Дунав. Днес на нейната територия се намират Военният музей, Обсерваторията, Зоологическата градина, парк с алеи за разходка, комплекс за спорт и развлечения. Свободно време. Нощувка.

2 ДЕН /БЕЛГРАД - ТОПОЛА / 30.12.2018г.
закуска. По желание и с допълнително заплащане,при минимум 20 туриста, отпътуване за Топола. Град с изключително значение за сръбския народ в историческо отношение, разположен в центъра на област Шумадия. Топола е последния град, паднал под турско робство и отново тук се възражда сръбската държава, благодарение на Караджордже Петрович.. Тук е запазен домът на Караджорджевич, който днес е музей, посветен на него. Там ще видите изображение на Топола в някогашния ú блясък – крепостен град с укрепления и кули. Близо до нея е построена паметна църква на династията Караджорджевич. Храмът „Св. Георги” е посторен по инициатива на сина на Караджордже Петрович – крал Петър I. Базиликата от бял мрамор е изграждана в продължение на 20 години с идеята да е най-величественото място, на което почиват тленните останки на Караджорджевичите. Църквата е изключително впечатляваща със своите 40 милиона многоцветни стъклени мозайки с различни отенъци, изобразяващи библейски сцени, копирани от фреските на повече от 70 сръбска манастира. Туристическа програма в  Топола - посещение на къщата музей на Караджордже Петрович; църквата „Св. Георги”, кралската винарна.
Връщане в хотела в Белград. . Нощувка.

3 ДЕН / БЕЛГРАД / 31.12.2018г.
Закуска. Свободно време за самостоятелна разходка и пазар в търговската зона на Стари Белград или в централната част на квартал Земун.  Подготовка за новогодишната нощ. НОВОГОДИШНА ПРАЗНИЧНА ВЕЧЕРЯ в атрактивна и необичайна обстановка на АРТ хотел- кораб в  р. Сава. ЧЕСТИТА НОВА 2019 ГОДИНА! Нощувка.

4 ДЕН /БЕЛГРАД – СОФИЯ/ 01.01.2019г.
Закуска. Отпътуване за Ниш. Свободно време за посещение на крепостта и пазар. Отпътуване за България, пристигане в София.

Цената е на човек и включва:
•    Транспорт с лицензиран туристически автобус от София
•    3 нощувки, в избрания хотел
•    3 закуски на блок маса в избрания хотел
•    Туристическа обиколка  на Белград с местен екскурзовод
•    Трансфер до Старата историческа част
•    Пешеходна разходка в Ниш
•    Медицинска застраховка за туристите,ползващи организиран транспот
•    Екскурзоводско обслужване по време на цялото пътуване

Цената не включва /заплащат се 7 дни преди датата на отпътуване/:
•    Празнична новогодишна вечеря в атрактивна и необичайна обстановка на панорамния корабен ресторант с неограничено количество на храна, алкохолни и безалкохолни напитки с жива музика- 70 евро възрастни/ 35 евро деца
•    Екскурзия  с екскурзовод до Топола, и къщата на Караджорджиевичия род – 15Е при минимум 20 желаещи. Дегустация в кралската винарна 5Е.
•    Входни такси и билети за музеи и обекти, посещавани по желание, и градски транспорт
•    Курортна такса - 1.50 евро на ден (плащат се на рецепцията в хотела)

ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ
Екскурзията се провежда при минимум 30 записани туриста!
Валутен курс: 1 евро = 122 сръбски динара
Часово време: България 00:00 ч.; Сърбия 23:00 ч.

МЕДИЦИНСКИ И ЗДРАВНИ ИЗИСКВАНИЯ
Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.

ПАСПОРТЕН И ВИЗОВ РЕЖИМ
Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт или лична карта минимум 6 месеца след датата на влизане в страната.

Туристическа агенция „Джуанна Виктория“ има сключена застраховка „Отговорност на туроператора“ валидна до 06.11.2018г. със застрахователно дружество „Групама“.
    
Туристическа агенция „Джуанна Виктория“ си запазва правото на промени в програмата и последователността за изпълнение на допълнителните екскурзии при независещи от нея обстоятелства.

Принтирай

За вашата по - различна и незабравима Нова Година
За вашата по - различна и незабравима Нова Година
За вашата по - различна и незабравима Нова Година

Запитване за оферта:За вашата по - различна и незабравима Нова Година

Три имена*
Телефон*
Имейл*
Относно*
Съобщение*


Полетата със * са задължителни