+359 8888 11 277DJUANNATRAVEL@ABV.BG
  • Турция
  • Истанбул
  • Турска Лира
  • 139.00 лв.
  • 0.00 лв.
  • 2018-10-25
  • 2018-10-28

Величието на Истанбул

Програма: 

1ви ден - Отпътуване от София  в 19.00 часа от автогара „Сердика”. Преминаване през ГКПП Кап. Андреево. Нощен преход към Истанбул.

2ри ден - Пристигане в Истанбул. Настаняването в хотела става при възможност на свободни стаи или след 14.00 часа. 
В 08:30 часа панорамна обиколка на Истанбул с местен екскурзовод на български език. По време на панорамната обиколка се разглеждат още: Синята джамия (отвън), площад Хиподрума с трите обелиска, византийската базилика "Св. София" (отвън), Топ Капъ Сарай, Двореца на султаните от Османската династия, (отвън) и в центъра на истoрическата част на Истанбул. БОНУС посещение на Желязната църква "Св. Стефан“. Връщане в хотела и свободно време за пазар или почивка. 
В 19:15 часа по желание вечеря на кораб с богата атракционна програма с Дервишки танц (срещу допълнително заплащане). Връщане в хотела. Нощувка.
В 20:30 часа по желание посещение на местен ресторант (Gar MusicHall) с традиционна турска шоу програма, бели денс, вечеря, забавления и танци (срещу допълнително заплащане). Връщане в хотела. Нощувка.
В 20:00 по желание вечеря в рибният ресторант „Balik Noktasi“ под моста „Галата“ над залива „Златният рог“ (срещу допълнително заплащане). Връщане в хотела. Нощувка.

3ти ден - Закуска. 
В 08:30 часа по желание разходка с корабче по Босфора – преминаване под въжените мостове на Босфора – разглеждане на едни от най – скъпите къщи и Султански дворци по време на екскурзията ще има екскурзоводска програма на български език. Истанбул може да разгледате най –добре по време на тази екскурзия и да се насладите на красотите на този прекрасен град (срещу допълнително заплащане). 
В 10:30 часа по желание посещение на двореца Долма Бахче Сарай – турския Версай един уникален дворец който е препоръчително да се види. Този дворец е изграден с много кристал и тонове злато (срещу допълнително заплащане). 
В 10:30 часа по желание посещение на най-новият небостъргач в града – МОЛ САПФИР (сградата е висока 226 м, има 53 етажа. Асансьорът изкачва до 54-ия етаж за 1 минута пътниците. От там се открива невероятна панорама към Истанбул и на двата континента. Освен това ще имате възможността да се насладите на уникално кино изживяване (4D формат разходка с хеликоптер над Истанбул) (срещу допълнително заплащане). 
В 15:30 часа по желание посещение на най – големият Мол Форум в Истанбул и вторият по големина в Европа аквариум „Sea life“ с възможност за посещение по желание (срещу допълнително заплащане).  
В 18:30 часа по желание автобусна екскурзия – Нощен романтичен Истанбул една прекрасна екскурзия с възможност за снимки на интересно осветени обекти (като например един от мостовете над Босфора, светещ в червен цвят). Посещение на едно от новооткритите бижута в този прекрасен град „Пеещите фонтани“, те се намират в градината на мола „Water garden“. След което ще посетим площада Таксим и пешеходната улица Истиклял, където ще имаме свободно време за разходка (срещу допълнително заплащане). Връщане в хотела. Нощувка.
В 19:15 часа по желание вечеря на кораб с богата атракционна програма с Дервишки танц (срещу допълнително заплащане). Връщане в хотела. Нощувка.
В 20:30 часа по желание посещение на местен ресторант (Gar MusicHall) с традиционна турска шоу програма, бели денс, вечеря, забавления и танци (срещу допълнително заплащане). Връщане в хотела. Нощувка.
В 20:00 по желание вечеря в рибният ресторант „Balik Noktasi“ под моста „Галата“ над залива „Златният рог“ (срещу допълнително заплащане).  Връщане в хотела. Нощувка.

4ти ден - Закуска и освобождаване на хотела. 
Около 08.30 ч. отпътуване за град Одрин. посещение на църквата „Св.Константин и Елена“,борса за перилни препарати и шоколадови изделия и джамията Селимие – най-внушителната творба на ненадминатият турски архитект Мимар Синан. Отпътуване за България. Пристигане в София късно вечерта. 

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
- 2 нощувки със закуски в хотели  2*/ 3*  в Истанбул
- Транспорт с автобус
- Пътни и гранични такси
- Представител на фирмата по време на пътуването и престоя в Истанбул
БОНУС – Посещение на град Одрин.
БОНУС – Панорамна обиколка на Истанбул с местен екскурзовод. 
БОНУС – Посещение на Желязната църква "Св. Стефан“.

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
- Куверт за вечеря на яхта по Босфора, с включен трансфер до пристанището, шоу програма и неограничена консумация на алкохолни и безалкохолни напитки местно производство – 40 евро. 
• Ще имате възможност да се насладите на нощен Истанбул, докато вечеряте и се забавлявате по време на пътуването си в атракционната яхта по Босфора.

- Куверт за посещение на атракционно заведение „Gar Music Hall” – 29 евро.
• Ще посетите типично местно заведение, в което ще се насладите освен на вкусната храна така и на типични турски танци, като бели денс, традиционни народни турски танци и други.

- Вечеря в рибният ресторант „Balik Noktasi“ под моста „Галата“ над залива „Златният рог“ – 18 евро.
• Ще имате възможност да поседнете и хапнете пресни морски ястия точно до сините, спокойни води на залива  „Златния рог“.  

- Разходка с кораб по Босфора – 16 евро.
• Ще бъдете впечатлени от красотите на този бързо развиващ се, огромен град, където модерното се съчетава толкова добре с античното, че разликата е почти неусезаема. На тази разходка ще имате възможност да разгледате и някои емблематични за турция сгради, също така и някои сгради от турските филми предавани по българската телевизия, както и ще разберете много интересни факти за турция и за неината история.

- Входна такса за двореца „ДОЛМАБАХЧЕ САРАЙ“ – 22 евро. (включена входна такса)
• „Долмабахче Сарай“ е един от най интересните и красиви дворци, не само в Европа, но и в Света. Ще бъдете пленени от изяществото на този дворец и удивени от златото и кристалите спомогнали изграждането му.

- Посещение на „СВЕТА  СОФИЯ“ с местен екскурзовод  – 20 евро. (включена входна такса)

- Посещение на небостъргачът „САПФИР“ – 20 евро.
• Небостъргачът „Сапфир“ представлява най – високата жилищна сграда в Европа и се нарежда и сред най – високите в Света, като се помещават над 170 апартамента. Тук живеят и някои от актьорите играещи в турските сериали предавани по българската телевизия. Интерес за туристите освен 4D кино преживяването представлява и удивителната 360 градусова гледка на Истанбул, която се разкрива от последният етаж на небостъргача, където можете да видите дори и черно море и круизните кораби (при хубаво време).   

-  Посещение на аквариум „Sea life“ – 55 лири  за възрастен,  45 лири за дете до 12 ненавършени години  и 5 евро за трансфера
• Аквариумът „Sea life“ е едно уникално място, в което ще можете да видите 25 000 различни видове морски обитатели, сред които и две 5 метрови тигрови акули. Най – голям интерес представлява 90 метровият тунел обграден с вода и свободно движещи се морски обитатели, като например риби, скатове, акули и други. Също така в един от коридорите, по който ще вървите, ще бъдете пренесени в джунглата, с типични звуци и растения.

- Посещение на Мол „Форум“  – 5 евро 
• Мол „Форум“ е най – големият мол в Европа, обгръща площ от 225 000 кв.м. има 265 магазина, 25  ресторанта, 10 киносалона и 5000 паркоместа. Посещаемостта му е 60 000 души на ден.

- Нощен романтичен Истанбул – панорамна обиколка на града с посещение на „Пеещите фонтани“ и площад Таксим  – 15 евро
• Новооткритите „Пеещи фонтани“ успяха за кратко време да впечатлят стотици хиляди туристи. Тук ще можете да се насладите на едно изкуство представено под формата на различни фигури, които фонтаните, карат водата да прави, те се извършват в такт с песните, които са специално и предварително подбрани. Интерес за туристите представлява и „огънят който излиза от водата“, (специални дюзи пускащи огън, изградени в самия фонтан).

Принтирай

Величието на Истанбул
Величието на Истанбул
Величието на Истанбул
Величието на Истанбул
Величието на Истанбул
Величието на Истанбул

Запитване за оферта:Величието на Истанбул

Три имена*
Телефон*
Имейл*
Относно*
Съобщение*


Полетата със * са задължителни